Avonden

Het Netwerk jaar is verdeeld in verschillende type avonden. De verschillende avonden heten: Netwerk avond, Sub avond en thuiskring. Elke maandag komen we om 18.30 u bij elkaar, of met heel netwerk, of met de sub, of met de thuiskring. Deze reeksen van 3 worden dus herhaald (zie ook de agenda).

 

Netwerk avonden

Tijdens de Netwerk avond zijn we met alle Netwerkers bij elkaar op de Sociëteit (Eendrachtsplein 10). We starten de maandag avond met een lekkere gezamenlijke maaltijd. Na het eten, drinken we een kopje koffie of thee. Daarna zullen we na gebed en het zingen van een aantal nummers, gaan luisteren naar een interessante spreker. Vervolgens wordt er ‘gekringd’, wat inhoudt dat we in kleine groepjes napraten over wat de spreker heeft verteld en/of over Bijbelstudie. We sluiten de avond gezellig af met een borrel.

Sub avonden

Om een groep te creëren waar iedereen elkaar kent, hebben we de groep opgedeeld in drie Subs: Sub A, Sub B en Sub C. Op een Sub Avond zullen de Subs op drie verschillende locaties in Rotterdam bij elkaar komen. Verder is het programma hetzelfde als bij de Netwerk avond, alleen met wat minder mensen dus. Om zo een gezellige vriendengroep te creëren!

Thuiskring

De groep wordt opgedeeld in triades (3, max. 4 personen). Eens per 3 weken kom je met je vaste triade bijeen tijdens de Thuiskring avond. Waar? Bij een van de kringleden thuis! Zo kun je met het eten extra uitpakken, ligt de nadruk op gezelligheid en openheid. Elkaar echt goed leren kennen!
Binnen de triades ligt de focus op persoonlijke omgang met elkaar. Doordat je een kleine kring bent, leer je elkaar goed kennen en wordt er een veilige sfeer gecreëerd om met elkaar het leven te delen, elkaar uit te dagen en steeds meer geworteld te raken in God. Waarop je als triade de focus wilt leggen, bepaal je binnen je triade.

Netwerk Doet

Eens per maand hebben we een ‘Netwerk Doet’ avond.
Als Netwerk willen we niet alleen maar avonden met elkaar praten over God en elkaars levens, we willen ook doen waar de bijbel over praat. Daar gaan we op oa de Netwerk Doet avonden mee bezig.
Van ‘Jezus kennen én Hem bekend maken’, het motto van Netwerk, focussen we dan meer op het tweede deel. Door zowel woorden als daden, en door zowel ‘come to us’ en ‘go to them’. De invulling van de avonden wordt door het jaar heen duidelijk.

“De kringavonden zijn altijd leuk om heen te gaan. Je ziet je kring elke maandag wel, maar op de kringavonden kan je net meer met elkaar bespreken. Daarnaast heb ik ook gewoon een hele leuke kring, dus de tijd vliegt voorbij”

Esther

“Ik vind de Netwerk brede avonden het leukst, omdat we dan als hele groep bij elkaar zijn. Dan kan je bijpraten met de mensen die niet in jouw sub of kring zitten en je dus minder vaak ziet. Daarnaast zijn deze avonden leuk, omdat we gezellig aan de bar in de sociëteit goede gesprekken kunnen voeren onder het genot van een borrel.”

Caleb

Het programma van de standaard avond:
  • 18:30 uur Gezamenlijke maaltijd
  • 19:30 uur Aanbidding met muziek
  • 20:00 uur Spreker/Praatje
  • 20:30 uur Doorpraten in groepen over onderwerp
  • 22:00 uur Borrel met alle Netwerkers!
X