Avonden

Het Netwerk jaar is verdeeld in verschillende type avonden. De verschillende avonden heten: Netwerk Breed, Netwerk Doet, Sub avond en Kring. Elke maandag komen we om 18.30 u bij elkaar, of met heel netwerk, of met de sub, of met een kring.  Op onze brede avonden ben je als gast altijd welkom. Zie agenda voor de volgende open avond.

 

Netwerk avonden

Tijdens de Netwerk avond zijn we met alle Netwerkers bij elkaar op de Sociëteit (Eendrachtsplein 10). We starten de maandag avond met een gezamenlijke maaltijd. Na het eten, drinken we een kopje koffie of thee. Daarna zullen we na gebed en het zingen van een aantal nummers, gaan luisteren naar een interessante spreker. Vervolgens wordt er ‘gekringd’, wat inhoudt dat we in kleine groepjes napraten over wat de spreker heeft verteld en/of over Bijbelstudie. We sluiten de avond gezellig af met een borrel.

Sub avonden

Om een groep te creëren waar iedereen elkaar kent, hebben we de vereniging opgedeeld in twee Subs. Op een Sub Avond zullen de Subs op verschillende locaties in Rotterdam bij elkaar komen. Verder is het programma hetzelfde als bij de Netwerk avond, alleen met wat minder mensen dus. Om zo een gezellige vriendengroep te creëren!

Kring

De kern van Netwerk is Jezus leren kennen en Hem bekend maken. Dit doe je niet alleen, maar samen. Met je kring, een kleinere groep van 3 tot 5 personen, leer je elkaar goed kennen en kun je elkaar bemoedigen om met die kern bezig te gaan. Doordat je een kleine kring bent, leer je elkaar goed kennen en wordt er een veilige sfeer gecreëerd om met elkaar het leven te delen, elkaar uit te dagen en steeds meer geworteld te raken in God. Je ziet elkaar ongeveer elke 2 weken. De ene keer tijdens de sub avond en de andere keer tijdens een thuiskring. Deze avond is bij een van de kringleden thuis! Zo kun je met het eten extra uitpakken, ligt de nadruk op gezelligheid en openheid en elkaar echt goed leren kennen door tijd in elkaar te investeren! Binnen de kringavond zal de focus dan ook liggen op een onderwerp dat jullie samen aanspreekt en waar jullie verdieping over willen. 

Netwerk Doet

Regelmatig hebben we een ‘Netwerk Doet’ avond. Hierbij gaan we ons inzetten voor mensen die onze hulp kunnen gebruiken om op die manier Jezus aan onze omgeving te laten zien. Voorbeelden van dingen die we doen zijn: bidden voor mensen, theedrinken en kletsen of de handen uit de mouwen steken. Vorig jaar hebben we onder andere rozen op straat uitgedeeld en mochten we voor mensen bidden op straat, we zijn naar de Leger des Heils geweest en hebben bingo met daklozen gedaan en hebben we een gezellige avond met vluchtelingen gehad die bij ons op visite kwamen tijdens een avond. Dit was allemaal heel erg leuk om te doen en we ervaarden dat we ook mochten ontvangen door uit te delen. 

“Bij kring praat je in met een paar andere over wat jou bezighoudt en over wat God in je leven doet. Ik vind het erg leuk dat ik op deze manier betrokken ben in de levens van andere en andere in die van mij. Naast de serieuze gesprekken is het ook gewoon erg gezellig. ;)”

Job

“De brede avonden staan voor gezelligheid, samen zijn en geloof. Voor mij de perfecte combinatie waardoor ik daar op de maandagavonden graag naartoe ga! Voor mij was en is het ook echt een hulpmiddel omdat ik zo mensen leer kennen. Op de brede avonden is er vaak een spreker die verteld over onderwerpen waar je echt veel van kan leren en zo ook kan toepassen in je dagelijks leven. Een echte aanrader!”

Loïs

Het programma van de standaard avond:
  • 18:30 uur Gezamenlijke maaltijd
  • 19:30 uur Aanbidding met muziek
  • 20:00 uur Spreker/Praatje
  • 20:30 uur Doorpraten in groepen over onderwerp
  • 21:30 uur Borrel met alle Netwerkers!
X